Skip to content
De voordeligste drogist in de Benelux

Vitakruid Multi dag & nacht man (2x30tb)

2x30tb
Adviesprijs € 29.90 € 22.18
26% korting
2x30tb
Vitakruid Multi dag & nacht man (2x30tb)
Adviesprijs € 29.90 € 22.18

Productomschrijving

Vitakruid Multi dag & nacht man

Multi Dag Man:
Formule op basis van het bioritme 
Overdag wil je de concurrentie onder tafel vegen op de werkvloer, vlammen in de sportschool en de vrolijke vader zijn op het thuisfront. Niet altijd even makkelijk, maar met hoogwaardige voedingsstoffen op de juiste momenten krijg je wat extra wind in de zeilen.

Een actief B-complex en de veiligste vorm van B6
De Multi Dag Man bevat alle B-vitaminen. Verder kiezen we voor biologisch beschikbare vormen, die het lichaam goed opneemt. Hierdoor kan je de Multi Dag Man ook gebruiken als actief B-complex!
Bovendien worden in supplementen twee vormen van vitamine B6 toegepast, pyridoxine HCL en de biologisch actieve vorm pyridoxaal-5-fostaat (P-5-P). Tot nu toe zijn er geen bijwerkingen door het gebruik van pyridoxaal-5-fosfaat gemeld. Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt zelfs dat neuropathie door hoge doseringen B6 volledig toe te schrijven is aan pyridoxine HCl. De vorm die in geen enkel van onze producten te vinden is.

Zaagpalm extract Sabalselect®
Veel extracten van de Amerikaanse plant voldoen echter niet aan onze kwaliteitsnormen. De werkzame stoffen zijn niet in effectieve doseringen aanwezig, niet evenredig verdeeld, of de bladeren staan aan de basis van het extract in plaats van de vrucht. Sommige extracten hebben zelfs maar een vetzuurgehalte van 25 procent! Daarom kiezen wij voor het meest gerenommeerde zaagpalm extract wereldwijd, dat maar liefst rugsteun vindt in negentien(!) wetenschappelijke artikelen en een vetzuurgehalte heeft van ten minste 85 procent!

Ashwagandha KSM 66®
KSM-66® gebruikt voor haar extract uitsluitend de wortels van de ashwagandha plant, zonder toevoeging van bladeren. Veel producenten kiezen ervoor om bladeren in hun extract op te nemen, deze zijn namelijk maar een fractie van de kostprijs van de wortels, ongeveer één vijftiende. Naast het feit dat de Ayurveda de wortel al jaren gebruikt voor orale consumptie, blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek dat de gezondheidsbevorderende effecten voornamelijk zijn toe te schrijven aan de wortel. De wortels hebben gewoonweg een veel hoger gehalte aan werkzame stoffen dan de bladeren.

Multi Nacht Man:
N-Acetyl-L-Cysteïne en Co enzym Q10 zijn belangrijke nutriënten voor de man
Mannen zijn groter, sterker, zwaarder en hebben gemiddeld gezien meer voeding nodig dan vrouwen. Dat vinden we als man zijnde natuurlijk helemaal niet erg, maar dat groteske voorkomen heeft helaas een keerzijde. Meer spiermassa en een grotere calorische behoefte zorgen namelijk ook voor meer belasting van het lichaam in de vorm van vrij radicalen. Antioxidanten vangen deze radicalen, waardoor de antioxidatieve behoefte van de man dus aanzienlijk groter is dan van de vrouw. En daarom hebben we N-Acetyl-L-Cysteïne en Co enzym Q10 aan de Multi Dag & Nacht Man toegevoegd!

Zink methionine & SeleenSeLECT®
Zink en seleen zijn de belangrijkste sporenelementen voor de man. Bovendien kiezen we voor de best opneembare vormen van deze mannenmineralen. Zo zorgt de binding aan het aminozuur methionine ervoor dat het zink direct in de bloedcirculatie terecht komt. Verder kiezen we voor de branded seleenvariant, SeleenSeLECT®. Wat dit nutriënt zo speciaal maakt; waar selenium methionine normaal een zwavelatoom draagt is deze nu vervangen door een selenium atoom. Hierdoor hoeft het seleen geen omzettingen meer in het lichaam door te maken, en dat maakt het gepatenteerde SeleenSeLECT® vele malen effectiever dan zijn ongepatenteerde tegenhanger!

Multi Dag Man:
Goedgekeurde gezondheidsclaims:
- Vitamine B1 is o.a. goed voor: hart, zenuwstelsel, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en de energiestofwisseling. 
- Vitamine B2 is o.a. belangrijk voor: zenuwstelsel, slijmvliezen, ijzerhuishouding, huid, gezichtsvermogen en het energieleverende metabolisme.
- Vitamine B3 is o.a. goed voor: huid, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, slijmvliezen, zenuwstelsel en het energiemetabolisme. 
- Vitamine B5 draagt o.a. bij aan: de vermindering van moeheid en vermoeidheid, de normale weerstand tegen stress, geestelijke inspanning/druk en het energieleverend metabolisme.
- Vitamine B6 is o.a. goed voor: cysteine aanmaak, homocysteïnemetabolisme, eiwitstofwisseling/glycogeenstofwisseling, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en het zenuwstelsel.
- Vitamine B8 draagt o.a. bij aan: normale haargroei, een gezonde huid, een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
- Folaat draagt o.a. bij aan: extra energie bij vermoeidheid/moeheid, hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen, het normale functioneren van het immuunsysteem, de aanmaak van cellen en weefsels, tot de vorming van rode en witte bloedcellen en de normale aminozuursynthese.
- Vitamine B12 is o.a. goed voor: het celdelingsproces, vermoeidheid en moeheid, de energiestofwisseling, de vorming van rode bloedcellen en het zenuwstelsel. 
- Vitamine C is o.a. goed voor: de vorming van collageen, het skelet, de huid, het ijzergehalte in het bloed, de weerstand tijdens en na fysieke inspanning, het gebit en bij vermoeidheid en moeheid.
- Chroom draagt o.a. bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten en de normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
- IJzer is o.a. goed voor: celdelingsproces, geheugen, concentratie en bij vermoeidheid en futloosheid
- Magnesium is o.a. goed voor: skelet, celdelingsproces, energiemetabolisme, sterke tanden, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, spieren en het zenuwstelsel.
- Calcium is o.a. goed voor de kalkhuishouding, voor het behoud van sterke botten en speelt een rol bij botaanmaak.
- Koper is o.a. goed voor: het bindweefsel in de huid, een normale pigmentatie van de huid, de weerstand en het zenuwstelsel.
- Choline is o.a. goed voor het homocysteïnemetabolisme en de lever.
- Mangaan is goed voor skelet, kraakbeen, energiemetabolisme en de botaanmaak.

Gezondheidsclaims in afwachtingvan Europese toelating:
- OPC is een anti-oxidant en beschermt tegen vrije radicalen
- OPC is ter ondersteuning van hart en bloedvaten en ondersteunt het metabolisme
- OPC is goed voor de bloedcirculatie en houdt de normale bloeddruk in stand
- OPC is voor het behoud van normale structuur en functie van de huid (anti-oxidant)
- Ashwagandha ontspant en is gunstig voor een goede geestelijke balans
- Ashwagandha is een anti-oxidant en is ter bescherming van gezonde cellen en weefsels
- Ashwagandha heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten
- Ashwagandha draagt bij tot normale mentale prestaties, het functioneren van het geheugen en is goed voor de leerprestatie
- Ashwagandha ondersteunt de mentale functie, het energieniveau en heeft een gunstige invloed op het uithoudingsvermogen
- Ashwaganda draagt bij aan het behoud van gezonde luchtwegen en de instandhouding van de normale huid
- Ashwaganda helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid
- Zaagbladpalm is goed voor de urinewegen, urinefunctie en helpt bij een goede vochthuishouding
- Zaagbladpalm draagt bij aan het behoud van normaal haar
- Zaagbladpalm is goed voor de prostaat en het behoud van een goede prostaatfunctie

Multi Nacht Man:
Goedgekeurde gezondheidsclaims:
- Vitamine A is o.a. belangrijk voor: gezichtsvermogen, huid, ijzerstofwisseling, weerstand en slijmvlies.
- Vitamine C is o.a. goed voor: de vorming van collageen, het skelet, de huid, het ijzergehalte in het bloed, de weerstand tijdens en na fysieke inspanning, het gebit en bij vermoeidheid en moeheid.
- Vitamine D is o.a. goed voor: het calciumgehalte in het bloed, het skelet van kinderen, de opname van calcium, het celdelingsproces, de weerstand van kinderen, het gebit en de spieren.
- Vitamine K ondersteunt o.a. de botten en de bloedstolling
- Vitamine E beschermt gezonde cellen en weefsels
- Calcium is goed voor de kalkhuishouding, voor het behoud van sterke botten en speelt een rol bij botaanmaak.
- Jodium is goed voor het geheugen, de concentratie, het energiemetabolisme, de schildklier, het zenuwstelsel en de huid
- Magnesium is o.a. goed voor: skelet, celdelingsproces, energiemetabolisme, sterke tanden, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, spieren en het zenuwstelsel.
- Selenium is o.a. goed voor: haar, nagels, tegen vrije radicalen en de schildklier.
- IJzer is o.a. goed voor: celdelingsproces, geheugen, concentratie en bij vermoeidheid en futloosheid.
- Kalium is o.a. goed voor: bloeddruk, spieren en het zenuwstelsel.
- Zink is o.a. goed voor het skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, de concentratie, haren, nagels en de vruchtbaarheid van de man.

Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating:
- Damiana folia ondersteunt het verzadigingsgevoel*
- Damiana folia ondersteunt de mannelijke potentie*
 

Multi Dag Man: 

Samenstelling per dosering (1 tablet):   RI*
Vitamine B1 (thiamine HCL) 25 mg 2273%
Vitamine B2 (riboflavine) 25 mg 1786%
Vitamine B3 (niacinamide) 65 mg 406%
Vitamine B5 (calcium-D-pantothenaat) 65 mg 1083%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 6 mg 429%
Biotine (vitamine B8) 150 µg 300%
Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout) 300 µg 150%
Vitamine B12 (adenosylcobalamine) 100 µg 4000%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 100 µg 4000%
Vitamine C (calciumascorbaat) 200 mg 250%
Calcium (ascorbaat) 22,76 mg 3%
Chroom (picolinaat) 200 µg 500%
IJzer (bisglycinaat) 7 mg 50%
Koper (gluconaat) 1200 µg 120%
Magnesium (citraat) 40 mg 11%
Mangaan (citraat) 6 mg 300%
Alfa-liponzuur 5 mg **
Ashwagandha extract (KSM-66®, 5% withanoliden) 50 mg **
Bioflavonoïden (citrus) 30 mg **
Choline (bitartraat) 50 mg **
Inositol 50 mg **
Lycopeen 2 mg **
OPC (druivenpitextract 95%) 20 mg **
PABA (para-aminobenzoëzuur) 50 mg **
Trimethylglycine (uit Betaïne) 30 mg **
Zaagpalm extract (Sabalselect®, 85-95% vetzuren) 30 mg **

Multi Nacht Man:

Samenstelling per dosering (1 tablet):   RI*
Bèta caroteen 6000 µg **
Vitamine A (retinol acetaat) 400 µg 50%
Vitamine C (ascorbylpalmitaat / calciumascorbaat) 160 mg 200%
Vitamine D3 (cholecalciferol) 25 µg 500%
Vitamine E (tocoferolsuccinaat) 45 mg 375%
Vitamine K2 (VitaMK7®, menaquinon-7 K2) 34 µg 45%
Boron (natriumboraat) 1 mg **
Calcium (citraat, carbonaat) 80 mg 10%
IJzer (bisglycinaat) 7 mg 50%
Jodium (kaliumjodide) 150 µg 100%
Kalium (chloride) 180 mg 9%
Magnesium (citraat) 25 mg 7%
Molybdeen (natriummolybdaat) 100 µg 200%
Selenium (natriumselenaat) 200 µg 364%
Zink (picolinaat) 18 mg 180%
Co Enzym Q10 5 mg **
Damiana Folia extract (4:1) 50 mg **
DMAE (dimethylethanolamine) 17,3 mg **
L-Taurine 30 mg **
N-Acetyl-L-Cysteïne 150 mg **

* Referentie Inname
** Geen RI vastgesteld

Ingredienten
Multi Dag Man:
Vitaminen, mineralen, microcrystalline cellulose (anti-klontermiddel), Choline bitartraat, PABA (para-aminobenzoëzuur), Inositol, Ashwagandha (KSM-66®) (MELK), Citrus bioflavonoiden, stearinezuur (anti-klontermiddel), Zaagpalm extract (Sabalselect®), Trimethylglycine, Druivenpit extract (OPC), HPMC (glansmiddel), Alpha-liponzuur, Lycopeen, glycerol (bevochtigingsmiddel)

Multi Nacht Man:
Vitaminen, Mineralen, microcrystalline cellulose (anti-klontermiddel), N-Acetyl-L-Cysteïne, stearinezuur (anti-klontermiddel), Damiana Folia extract, DMAE (dimethylethanolamine), L-Taurine, HPMC (glansmiddel), Co Enzym Q10, glycerol (bevochtigingsmiddel)

Gebruik
Multi Dag Man:
Neem 1 tablet per dag. Bij voorkeur ’s ochtends bij het ontbijt, tenzij anders geadviseerd. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar.

Multi Nacht Man:
Neem 1 tablet per dag. Bij voorkeur ’s avonds 2 uur voor het slapen, tenzij anders geadviseerd. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar.

Fabrikant:
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitakruid
SKU
225521
EAN
08717438691503
Inhoud
2x30tb

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95