Skip to content
De voordeligste drogist in de Benelux

Vitakruid Ashwagandha KSM-66 & bioperine (60vc)

60vc
Adviesprijs € 22.90 € 16.98
26% korting
60vc
Vitakruid Ashwagandha KSM-66 & bioperine (60vc)
Adviesprijs € 22.90 € 16.98

Productomschrijving

Vitakruid Ashwagandha KSM-66 & bioperine - Kruidenpreparaat

De kracht van de Ashwagandha KSM 66® voor je op een rijtje:
- Ashwagandha is het vlaggenschip van de Ayurvedische geneeskunde
- Gebruik van het gerenommeerde KSM-66® extract
- Hoogst geconcentreerde full-spectrum extract wereldwijd
- Natuurlijk extractieproces door traditionele melkbehandeling
- Toevoeging van Bioperine® voor een betere opname

Vlaggenschip Ayurvedische geneeskunde Ashwagandha is het vlaggenschip van de Ayurvedische geneeskunde
Ashwagandha (Withania somnifera Dunal) is de sterkhouder van de Ayurveda, de traditionele geneeskunde in India. Binnen de Indische geneeskunde is het kruid al eeuwen bekend. Door de publicatie van een aantal klinische onderzoeken die de werking van ashwagandha onderschrijven, krijgt het extract op basis van wortel nu echter wereldwijde aandacht.

Gerenommeerd extract Gebruik van het gerenommeerde KSM-66® extract 
KSM-66® gebruikt voor haar extract uitsluitend de wortels van de ashwagandha plant, zonder toevoeging van bladeren. Veel producenten kiezen ervoor om bladeren in hun extract op te nemen, deze zijn namelijk maar een fractie van de kostprijs van de wortels, ongeveer een vijftiende. Naast het feit dat de Ayurveda de wortel al jaren gebruikt voor orale consumptie, blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek dat de gezondheidsbevorderende effecten voornamelijk zijn toe te schrijven aan de wortel. En dus niet aan de bladeren van de Withania somnifera Dunal, zoals de ashwagandha plant officieel heet. Wetenschappelijke bevindingen die bovendien makkelijk te verklaren zijn. De wortels hebben gewoonweg een veel hoger gehalte aan werkzame stoffen dan de bladeren.

Hoogst geconcentreerd extract Hoogst geconcentreerde full-spectrum extract wereldwijd 
KSM-66®, geproduceerd onder de vlag van Ixoreal, is het product van meer dan veertien jaar onderzoek en innovatie. Hierdoor mag KSM-66 zich het beste ashwagandha product op de wereldmarkt noemen. Een mooie kreet, maar te onderbouwen. Het nutriënt van Ixoreal is namelijk het hoogst geconcentreerde full spectrum extract wereldwijd beschikbaar. Een full spectrum extract definiëren we als een extract waarin alle componenten van het originele kruid evenredig aanwezig zijn, zonder de overrepresentatie van een van de werkzame stoffen. Het effect van ashwagandha schrijven we toe aan een complex van werkzame stoffen die in de plant vertegenwoordigd zijn. Alle componenten moeten in hun natuurlijke proportie aanwezig zijn voor een optimaal effect, waardoor het belangrijk is om een full spectrum extract in het eindproduct op te nemen.

Natuurlijk extractieproces Natuurlijk extractieproces door traditionele melkbehandeling
Het KSM-66 extractieproces voltrekt zich aan de hand van een voorbehandeling met melk. Daarom bevat het  Ixoreal paradepaardje dus ook sporen van lactose. Het gebruik van zuivel bij het extractieproces stamt uit de originele ayurvedische geneeskunde. De voorbehandeling met melk is namelijk belangrijk voor een evenredige extractie van hydrofiele en lipofiele componenten uit de rauwe wortel, wat op zijn beurt leidt tot een full spectrum extract met dermate hoge potentie. Door het gebruik van de witte zuiveldrank, in plaats van alcohol of andere stoffen, mogen we spreken van een natuurlijk extractieproces.

Bioperine voor betere opname Toevoeging van Bioperine® voor een betere opname 
BioPerine® (95-98% piperine) is een extract verkregen uit de zwarte pepervrucht. Piper Nigrum, de naam die de plant waar zwarte peper van afkomstig is draagt, wordt geteeld in de vochtige, voedselrijke bodemregio's van Zuid-India. Sabinsa, de onderneming die BioPerine® in het assortiment heeft, ziet er op toe dat de boeren de delicate peperbessen oogsten net voor het rijpen. Vervolgens drogen de agrariërs de bessen in de zon, waardoor we een optimale kwaliteit kunnen garanderen.

BioPerine® is het enige extract uit piperine dat de gepatenteerde status draagt. Het hoogwaardige nutriënt heeft deze status verkregen door de verwerving van de karakteristieken zuiver, veilig en effectief, aan de hand van een aantal klinische tests. Aan Ashwagandha KSM 66® is Bioperine® toegevoegd, omdat het zorgt voor een betere opname van ashwagandgha.

- Ashwagandha 
- helpt bij geestelijke druk*, stress*, is gunstig voor een goede geestelijke balans* en draagt bij tot normale mentale prestaties*
- is goed voor de leerprestatie* en het geheugen* en helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid*
- is een anti-oxidant ter bescherming van gezonde cellen en weefsels*
- heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten*
- draagt bij tot de instandhouding van de normale huid*
- draagt bij tot het behoud van gezonde luchtwegen* 

• Zwarte peper:
- goed voor de spijsvertering*
- goed voor de luchtwegen*
- goed voor het zenuwstelsel*
- helpt op gewicht te blijven*
- is een anti-oxidant*  
- ondersteunt het immuunsysteem* 
- draagt bij aan de instandhouding van de normale leverfunctie* 
- levert een bijdrage aan het gezond houden van de huid*
*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Samenstelling per dosering (1 vega capsule):

 

Ashwagandha extract (KSM-66®: 5% withanoliden)

300 mg

Bioperine®

3 mg

Ingredienten
Ashwagandha (KSM-66®) (MELK), HPMC (capsule), cellulose (vulstof), Piperine (Bioperine®), silicium dioxide (anti-klontermiddel)

Gebruik
Neem 1-2 capsules per dag. Tenzij anders geadviseerd.

Fabrikant
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitakruid
SKU
940932
EAN
08717438691305
Inhoud
60vc

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95