Skip to content
De voordeligste drogist in de Benelux

Vitakruid Vitamine D3 5mcg/200IE (250tb)

250tb
Adviesprijs € 19.90 € 14.76
26% korting
250tb
Vitakruid Vitamine D3 5mcg/200IE (250tb)
Adviesprijs € 19.90 € 14.76

Productomschrijving

Vitamine D3 5 mcg / 200 IE

Voordelen van Vitamine D3 – 5 mcg voor u op een rijtje:
- Hoogst biologisch beschikbare vorm vitamine D3
- Lage dosering maakt specifieke aanpak mogelijk
- D3 heeft talloze gezondheidsbevorderende effecten
- Kleine tablet voor optimaal slikgemak

Hoog biologisch beschikbaar
Een ontoereikende vitamine D huishouding is door de schaarste aan zonnestralen in onze koude Benelux vaker regel dan uitzondering. Desondanks kan een evenwichtig voedingspatroon een effectieve remedie vormen. De vormen ergocalciferol (vitamine D2) en cholecalciferol (vitamine D3) zijn namelijk respectievelijk te vinden in paddenstoelen en voeding van dierlijke oorsprong. Paddenstoelen en dieren maken op dezelfde manier vitamine D aan als mensen, onder invloed van uv-straling (zonlicht). De vorm die u consumeert uit dierlijke producten (vitamine D3) is zelfs exact dezelfde vitamine D die onze menselijke huid aanmaakt, en daarom de meest biologisch beschikbare vorm voor ons menselijk verteringsgestel.

Lage dosering
Vitamine D3 – 5 mcg van Vitakruid is het product bij uitstek om uw basisdosering vitamine D3 in kleine stapjes aan te vullen. De lage dosering maakt het mogelijk een ontoereikend vitamine D gehalte heel specifiek aan te pakken. Gebruikt u bijvoorbeeld één van de Multi’s Dag & Nacht van Vitakruid dan krijgt u dagelijks tussen de 10 mcg en 25 mcg vitamine D3 binnen. Er bestaan echter specifieke doelgroepen die een iets grotere vitamine D behoefte hebben. Extra suppletie met Vitamine D3 – 5 mcg naast gebruik van een van de Multi’s Dag & Nacht van Vitakruid is dan aan te raden.

Talloze gezondheidsbevorderende effecten
Het klinkt natuurlijk allemaal heel mooi dat de zonnevitamine ook in onze dagelijkse voeding vertegenwoordigd is, maar de hoeveelheden zijn verwaarloosbaar. Om u een beeld te geven, u moet rond de 500 gram gebakken zalm per dag eten om in uw vitamine D behoefte te voorzien. Daarnaast is de zon in Nederland slechts vijf maanden per jaar fel genoeg om de huid in haar stralingsbehoefte te voorzien. D3 suppletie lijkt dus voor elke Nederlander behoefte in plaats van luxe, vooral in de donkere maanden. Bovendien zijn de gezondheidsbevorderende effecten van vitamine D3 eindeloos. De zonnevitamine zorgt onder andere voor een verhoogde calciumopname, verbeterde celdifferentiatie, goede spierfunctie, gezond immuunsysteem, sterke botten en een florissant gebit.

Kleine tablet
De vitamine D3 – 5 mcg tebletten zijn uiterst klein. We praten over een doorsnee van slechts zeven millimeter, een gemiddeld gewicht van 125 milligram en een dikte van rond de drie millimeter. Zelfs het doorslikken van meerdere tabletten tegelijk moet dus geen enkel probleem vormen!

- Vitamine D bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten.
- Vitamine D speelt een rol bij botaanmaak, is goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten.
- Vitamine D is goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling.
- Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
- Vitamine D is goed voor de spieren en sterke tanden.

Samenstelling per dagdosering van 1 tablet:   RI*

Vitamine D3

5 µg

100%

* Referentie-inname    
 
Ingredienten
Microkristallijne cellulose (vulstof), magnesiumstearaat (anti-klontermiddel), Vitamine D3 (cholecalceferol)
 
Gebruik
1 x daags 1 tablet, tenzij anders wordt voorgeschreven.

Fabrikant:
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitakruid
SKU
725054
EAN
08717438690131
Inhoud
250tb

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95