Skip to content
De voordeligste drogist in de Benelux

Vitakruid B-Complex actief (90 vcap)

90 vcap
Adviesprijs € 34.90 € 25.88
26% korting
90 vcap
Vitakruid B-Complex actief (90 vcap)
Adviesprijs € 34.90 € 25.88

Productomschrijving

Quatrefolic®, de vierde generatie van folaat 
Quatrefolic®, ook wel de vierde generatie folaat genoemd, heeft een superieure biologische beschikbaarheid ten opzichte van synthetische vormen van foliumzuur. Stabiliteit wordt gegarandeerd door de binding met glucosaminezout in plaats van de binding aan calciumzout (de derde generatie van folaat). Bovendien moeten reguliere foliumzuurvormen eerst worden omgezet in 5-MTHF voordat ze functioneel zijn voor het lichaam. Quatrefolic® is de reeds omgezette vorm van 5-MTHF waardoor het lichaam geen verdere hulpnutriënten nodig heeft om het effect van foliumzuur te ervaren. De nummer één folaatvorm wereldwijd!

Methyldonoren
Methylering is in feite een overdracht van een methylgroep op eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Dit biochemische proces voltrekt zich in elke cel van ons lichaam en is essentieel voor de vorming van energie. Verschillende B-vitaminen spelen een belangrijke rol in de methylering. Daarnaast bekleden zogenoemde methyldonoren een belangrijke functie binnen dit energievormende proces. De aan deze formule toegevoegde nutriënten choline, l-taurine en trimethylglycine vallen binnen de noemer methyldonor, en vormen zo een ondersteunende rol voor de werking van de andere B-vitaminen. 

Hoge doseringen B-vitaminen 
B1 (Thiamine HCl) 
Vitamine B1 in de goed opneembare vorm thiamine, kunnen we niet zelf aanmaken en daarom verkrijgen we deze wateroplosbare vitamine uitsluitend via voeding of suppletie. Thiamine in de vorm hydrochloride (HCl) betekent dat het nutriënt zuiver is.

B2 (Riboflavine-5-fosfaat) 
De biologisch actieve vorm van riboflavine noemen we riboflavine-5-fosfaat. Deze vorm is meteen beschikbaar voor het lichaam en hoeft verder geen biochemische processen meer te doorlopen.

B3 (Niacinamide) 
Niacinamide is de flushvrije variant van vitamine B3, de vorm zonder bijwerkingen en direct beschikbaar voor het lichaam.

B5 (Calcium panthotenaat) 
Het goed opneembare panthotenaat is een essentiële B-vitamine in zijn meest natuurlijke vorm.

Vitamine B6 (P-5-P) de veiligste vorm
In supplementen worden twee vormen toegepast, pyridoxine HCL en de biologisch actieve vorm pyridoxaal-5-fostaat (P-5-P). Tot nu toe zijn er geen bijwerkingen door het gebruik van pyridoxaal-5-fosfaat gemeld. Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt zelfs dat neuropathie door hoge doseringen B6 volledig toe te schrijven is aan pyridoxine HCl. Het B-Complex Actief is dus een uiterst veilige keuze! 

B11 (Quatrefolic: 5-MTHF glucosaminezout) 
De biologisch beschikbare variant van foliumzuur (zie voor meer informatie kader Quatrefolic). 

B12 (Methylcobalamine/Adenosylcobalamine) 
Het B-complex Actief bevat twee biologisch beschikbare vormen van vitamine B12. B12 in de vorm methylcobalamine heeft de ondersteunende eigenschap gestapeld folaat beschikbaar te maken voor het lichaam. De combinatie van methylcobalamine en adenosylcobalamine in de verhouding 50:50.

Choline, Inositol & PABA 
Werden vroeger beschouwd als B-vitaminen. Dat bleek een onjuiste aanname, desondanks zijn de nutriënten methyldonoren waardoor ze een ondersteunende rol hebben bij onze energieaanmaak (zie voor meer informatie kader Methylering).

- Vitamine B1 is o.a. goed voor: hart, zenuwstelsel, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en de energiestofwisseling. 
- Vitamine B2 is o.a. belangrijk voor: zenuwstelsel, slijmvliezen, ijzerhuishouding, huid, gezichtsvermogen en het energieleverende metabolisme.
- Vitamine B3 is o.a. goed voor: huid, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, slijmvliezen, zenuwstelsel en het energiemetabolisme. 
- Vitamine B5 draagt o.a. bij aan: de vermindering van moeheid en vermoeidheid, de normale weerstand tegen stress, geestelijke inspanning/druk en het energieleverend metabolisme.
- Vitamine B6 is o.a. goed voor: cysteine aanmaak, homocysteïnemetabolisme, eiwitstofwisseling/glycogeenstofwisseling, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en het zenuwstelsel.
 Vitamine B8 draagt o.a. bij aan: normale haargroei, een gezonde huid, een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
- Folaat draagt o.a. bij aan: extra energie bij vermoeidheid/moeheid, hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen, het normale functioneren van het immuunsysteem, de aanmaak van cellen en weefsels, tot de vorming van rode en witte bloedcellen en de normale aminozuursynthese.
- Vitamine B12 is o.a. goed voor: het celdelingsproces, vermoeidheid en moeheid, de energiestofwisseling, de vorming van rode bloedcellen en het zenuwstelsel. 
- Betaïne draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne.

Samenstelling per dagdosering (1 vega capsule)   RI*
Vitamine B1 (thiamine HCL) 35 mg 3182%
Vitamine B2 (riboflavine-5-fosfaat) 20 mg 1429%
Vitamine B3 (niacinamide) 80 mg 500%
Vitamine B5 (calcium-D-pantothenaat) 70 mg 1167%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 7 mg 500%
Biotine (vitamine B8) 200 µg 400%
Foliumzuur (Quatrefolic®, folaat 5-MTHF) 300 µg 150%
Vitamine B12 (adenosylcobalamine) 100 µg 4000%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 200 µg 8000%
Choline (bitartraat) 100 mg **
Inositol 50 mg **
L-Taurine 50 mg **
PABA (para-aminobenzoëzuur) 50 mg **
Trimethylglycine (uit Bet1aïne) 20 mg **
* Referentie-Inname
** Geen RI vastgesteld
   

Ingredienten
Choline bitartraat, hypromellose (capsule), Niacinamide (Vitamine B3), Calcium panthotenaat (Vitamine B5), Para-aminobenzoic zuur (PABA), Inositol, L-Taurine, Thiamine HCl (Vitamine B1), rijstzetmeel, Riboflavine-5-fosfaat (Vitamine B2), Trimethylglycine, Pyridoxaal-5-fosfaat (Vitamine B6), stearinezuur (anti-klontermiddel), Quatrefolic® (5-MTHF glucosaminezout), Biotine (Vitamine B8), Methylcobalamine (Vitamine B12), Adenosylcobalamine (Vitamine B12)

Gebruik
Neem 1 capsule per dag, tenzij anders geadviseerd. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar.

Fabrikant
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte

Overige informatie over dit product

Merk
Vitakruid
SKU
942962
EAN
08717438691572
Inhoud
90 vcap

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95