Test alert message!

HeltiQ Windsel Cambric is een extra stevig windsel dat u kunt gebruiken voor het fixeren (vastzetten) van bijvoorbeeld kwetsbare gewrichten, het verminderen van zwellingen of het aanleggen van een licht steun- of drukverband. Dankzij de samenstelling en de speciale weefmethode is het windsel bijzonder stevig wat het uitermate geschikt maakt voor het uitoefenen van druk.


Toepassing

Om het verbinden van verschillende lichaamsdelen mogelijk te maken is het HeltiQ Windsel Cambric verkrijgbaar in de maten 4 m x 4 cm, 6 cm en 8 cm. De maat van het te gebruiken windsel is afhankelijk van het betreffende lichaamsdeel en/of verwonding.

 

4 m x 4 cm

Kinderen: vinger/teen/hand/voet/pols

Volwassenen: vinger/teen


4 m x 6 cm

Kinderen: onderarm/onderbeen/enkel/elleboog

Volwassenen: hand/voet/pols

 

4 m x 8 cm

Kinderen: bovenarm/bovenbeen/knie

Volwassenen: schouder/romp/hoofd/onderarm/onderbeen/enkel/elleboog


Samenstelling

70% viscose

30% katoen


Gebruik

Aanleggen licht steun- of drukverband bij een kneuzing, verdraaiing of verstuiking

Voor het aanleggen van een licht steun- of drukverband bij kneuzingen, verdraaiingen of verstuikingen gebruikt u HeltiQ Windsel Cambric in combinatie met synthetische watten.

Leg een paar lagen synthetische watten tot ruim rondom de plaats van de blessure aan

Let erop dat de watten gelijkmatig verdeeld worden

Begin met verbinden met het windsel cambric aan de rand van de watten, de watten moeten blijven uitsteken

Wikkel het windsel zoveel mogelijk “dakpansgewijs”, waarbij de slagen elkaar gedeeltelijk overlappen. Trek hierbij het windsel enigszins aan, maar niet té strak

Breng de laatste slag rondom aan, maar laat ook hier de watten enigszins uitsteken

Zet het windsel cambric vast met een verbandklem of hechtpleister


Vastzetten van een zalfgaaskompres en/of gaaskompres

Om een zalfgaaskompres (eventueel in combinatie met een gaaskompres) vast te zetten, wikkelt u het windsel cambric zoveel mogelijk “dakpansgewijs” om de plaats van de verwonding, waarbij de slagen elkaar gedeeltelijk overlappen. Zet het windsel vast met een knoop, verbandklem of hechtpleister.


Niet gebruiken bij

Een elastisch fixatiewindsel is niet bedoeld voor het aanleggen van een steun- of drukverband. Hiervoor dient u een HeltiQ Windsel Cambric of een HeltiQ Steunwindsel Ideaal te gebruiken.


Waarschuwing

Gebruik bij het aanleggen van een licht steun- of drukverband bij een kneuzing, verdraaiing of verstuiking geen vette watten. In tegenstelling tot synthetische watten gaan vette watten broeien, wat niet bevorderlijk is voor het verminderen van de zwelling van de blessure.


Fabrikant

Koninklijke Utermohlen NV

De Overweg 1

8471 ZA Wolvega

Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder