Skip to content
De voordeligste drogist in de Benelux

Dr. Original Digitale thermometer rigide (1set)

Productomschrijving

De Dr. Original Digitale Thermometer met rigide punt geeft snel een betrouwbaar resultaat. De thermometer is met slechts één knop te bedienen en het resultaat is binnen 10 seconden zichtbaar op een groot display.

Met de Dr. Original Digitale Thermometer kun je de lichaamstemperatuur op verschillende manieren meten. Dit kan oraal (onder de tong), axillair (onder de arm) en rectaal. Lees voor gebruik eerst de meegeleverde handleiding aandachtig door, voor het juist opmeten van de temperatuur.

Gebruik
UW TEMPERATUUR METEN:
1. Druk op de aan-uitknop om de thermometer in te schakelen. Als het goed is, hoort u een pieptoon en wordt op het display weergegeven. Het display wordt gedurende ongeveer 2 seconden getest.
2. Vervolgens wordt in de rechterhoek bij de letter ‘M’ de laatst gemeten temperatuur weergegeven.
3. Daarna wordt 36,5 °C (of 97,7 °F) weergegeven.
4. Wanneer Lo en een knipperende °C (of °F) wordt weergegeven, is de thermometer gereed voor het meten van de temperatuur. Als de omgevingstemperatuur echter hoger is dan 32,0 °C (90,0 °F), wordt de omgevingstemperatuur weergegeven in plaats van Lo.
5. Wanneer de temperatuurmeting is voltooid, hoort u een pieptoon.
6. Druk op de aan-uitknop om de thermometer uit te schakelen. (De thermometer schakelt automatisch uit nadat deze 10 minuten niet is gebruikt.)

DE ORALE TEMPERATUUR METEN
Plaats de temperatuursonde onder de tong, zo dicht mogelijk bij een van de warmtezakken. Geschatte meetduur: 10-20 seconden.

DE AXILLAIRE TEMPERATUUR METEN (ONDER DE ARM)
Maak de oksel droog met een handdoek en plaats de thermometer haaks ten opzichte van het lichaam onder de arm. Zorg daarbij dat de temperatuursonde de huid raakt. Houd de arm tegen de borst, zodat de temperatuursonde volledig wordt bedekt. Geschatte meetduur: 20-30 seconden.Opmerking: Axillaire temperatuurmetingen zijn over het algemeen 0,5 °C /1,0 °F lager dan orale temperatuurmetingen.

DE RECTALE TEMPERATUUR METEN
Breng een wateroplosbaar glijmiddel aan op de sondehoes. Breng de temperatuursonde voorzichtig (MAXIMAAL 1/2 cm) in het rectum. Geschatte meetduur: 10 seconden...Opmerking: Rectale temperatuurmetingen zijn over het algemeen 0,5 °C /1,0 °F hoger dan orale temperatuurmetingen.

ALGEMENE GEBRUIKSAANWIJZINGEN
1. De thermometer mag uitsluitend worden gebruikt onder toezicht van een volwassene.
2. Tijdens het meten van de temperatuur mag u niet lopen, rennen of praten.
3. Bewaar de thermometer in de beschermhoes wanneer deze niet wordt gebruikt.
4. Bewaar de thermometer niet op een plek waar deze wordt blootgesteld aan direct zonlicht, stof of vocht. Vermijd extreme temperaturen.
5. Laat uw thermometer niet vallen en stel de thermometer niet bloot aan harde schokken.
6. Haal de thermometer niet uit elkaar, behalve om de batterij te vervangen.

Waarschuwingen
Houd de batterijen van de thermometer buiten het bereik van kinderen en hitte. Houd de thermometer buiten het bereik van kinderen.

Fabrikant
OTC Medical BV
St. Canisiussingel 28
6511TJ Nijmegen

Overige informatie over dit product

Merk
Dr. Original
SKU
959629
EAN
08718627800546
Elektronica
Ja
Inhoud
1set

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95