Skip to content
De voordeligste drogist in de Benelux

Mepitel Steriel 5 x 7cm (5st)

Productomschrijving

Mepitel Steriel 5 x 7 cm
Mepitel is een transparant en flexibel wondcontactmateriaal met klevende eigenschappen. Mepitel bestaat uit een soepel polyamide net bedekt met een zachte siliconenlaag, Safetac. Mepitel absorbeert geen wondvocht.

Toepassing
De zachte siliconenlaag schermt de wondranden volledig af. Het wondvocht komt hierdoor niet in aanraking met de omliggende huid waardoor maceratie wordt voorkomen. Door de wijdmazige structuur van Mepitel kan wondvocht gemakkelijk vertikaal passeren naar een secundair absorberend verband. Dit verband moet
vervangen worden naargelang de conditie van de wond en de hoeveelheid exsudaat teneinde verweking van de wondranden te voorkomen. Door de integriteit van het Mepitel verband en de eigenschappen van de zachte siliconenlaag (Safetac) wordt
niet alleen de noodzaak tot regelmatige wisseling van het primaire verband tot een minimum herleid, ook zorgt deze voor een pijnloze verwijdering van het secundaire verband. Mepitel zorgt voor  minimale pijn en trauma bij verbandwisselingen.

Samenstelling
Siliconen

Gebruik
Maak, indien nodig, de wond schoon en droog de huid rondom de wond.
Kies een formaat van Mepitel dat de wond volledig bedekt en zorgt daarbij voor een overlap van minimaal 2 cm op de omliggende gezonde huid. Indien nodig kan, voordat het beschermpapier verwijderd is, Mepitel op maat geknipt worden.  Indien meerdere stuks naast elkaar gebruikt worden, zorg er dan voor dat Mepitel maximaal 1 cm overlapt.
Verwijder eerst het kleinste beschermpapier terwijl u het grootste beschermpapier vasthoudt. Bevochtig handschoenen om verkleving aan Mepitel te voorkomen.
Plaats Mepitel op de wond en zorg voor een goede aansluiting op de omliggende huid.
Verwijder het resterende beschermpapier. Bij locale  behandeling met corticosteroïden, anti-bacteriële zalven of hydrogels kunnen de producten onder, maar ook op Mepitel aangebracht worden.
Plaats een kompres of absorberend verband (Mesorb) op Mepitel. Zorg bij gewrichten en rondingen (bv. Onder arm, onder borst, binnenkant elleboog, lies, diepe wonden) dat voldoende opvulling wordt gebruikt om Mepitel vlak op de
wond te houden.
Het topverband kan gefixeerd worden met een breedfixatiepleister of een zwachtel. Mepitel kan ook in combinatie met compressieverbanden gebruikt worden.

Niet hergebruiken!

Fabrikant
Molnlycke Health Care AB
Gamlestadsvagen 3c, Box 13080
SE-402 52 Goteborg
Zweden

Overige informatie over dit product

Merk
Mepitel
SKU
872945
EAN
07323190161218
EAN 2
7332430985392
Inhoud
5st

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95